Ornament

Olika modeller av släta ringar till piercingar

Den absolut mest populära modell av ringar att använda som piercingsmycke är tunna och släta varianter. Släta ringar finns i de flesta tjocklekar och innerdiameter för att passa just din piercing perfekt. Det finns även olika modeller av släta ringar och dessa används på lite olika sätt. Här kommer vi gå igenom vilka de olika modellerna är, samt presentera en topplista på de mest uppskattade och populära släta clickers och seamless ringar vi har.


Tre olika modeller av släta piercingringar och hur du använder dem. 

De tre typerna av släta ringar vi kommer gå igenom här är segment-clickers, seamless-ringar och vanliga segment-ringar. Vid första anblicken kan dessa tre olika modeller se exakt likadana ut, men vid en närmare granskning fungerar de helt olika och har också olika fördelar eller nackdelar. Här följer en guide som hjälper dig förstå dessa tre olika piercingsmycken bättre och även förslag på våra mest populära och mest omtyckta släta ringar till piercingar.


Segment clickers - Släta ringar till piercing med klickfunktion  

Släta segment clickers är i särklass våra mest populära och älskade släta ringar. En slät segment clicker passar i stort sätt till precis alla piercingar där du kan använda ringar. De är otroligt lätta att hantera och hållbarheten är fantastisk. Alla våra segment clickers är också tillverkade i allergivänliga material.


Så använder du en slät segment clicker i din piercing

En segment clicker-ring är en ring som öppnas och stängs med en klickfunktion. I själva ringen så sitter en rörlig del fast med ett gångjärn. När du har lokaliserat vart gångjärnet sitter på ringen så kan du enkelt öppna ringen genom att dra lätt i sprinten, medan du håller fast ringen med andra handen.

När du ska byta clicker-ringen i din piercing är det oftast enklast att föra in själva sprinten genom hålet först. När sprinten är igenom snurrar du ringen så att du kan se var öppningen är. Sedan klickar du enkelt ihop ringen igen.

Läs mer om hur du öppnar och stänger din clicker på rätt sätt>>

Olika material på släta segment clicker-ringar

Hos oss hittar du tunna och tjocka segment clicker-ringar i flera olika material. Alla material är allergivänliga och kan användas av de allra flesta personer. De segment clickers du hittar hos oss är gjorda av följande material:

 • Kirurgiskt stål
 • 24k guldpläterat kirurgiskt stål
 • 24k roséguldpläterat kirurgiskt stål
 • Svart pvd-pläterat kirurgiskt stål
 • Titan
 • 18 karat äkta guld
 •  

Släta segment clickers i olika färger

De mest populära färgerna på ringar till piercingar är silver och guld. Hos oss hittar du självklart dessa, men även också släta clicker-ringar i roséguld och svart pvd. Som vi skrev ovan så har vi ringar till din piercing i både kirurgiskt stål och titan. Kirurgiskt stål har en mer silvrig nyans än titan som är aningen gråare i färgen.

Vilken innerdiameter kan du välja mellan på din segment clicker?

Släta segment-clickers finns i mängder av olika innerdiameters. Från 6 mm upp till 12 mm så du kan välja en ring som passar perfekt för just din piercing. Ibland kan det vara svårt att veta vilken storlek du ska välja på ringen. Speciellt om det är första gången du köper en clicker. Vill du läsa mer om hur du väljer rätt storlek på ring så kan du läs vår relaterade artikel om just detta.

Välj rätt storlek på ring till din piercing>>

Olika tjocklekar på släta clicker-ringar

Hos oss på ornament hittar du alla de vanligaste tjocklekarna på släta clicker-ringar till din piercing. Du hittar smala ringar i 0.8 mm och 1 mm, standardstorlekar på 1.2 mm och 1.6 mm, men också tjockare ringar i 2 mm, 2.5 mm, 3.2 mm, 4 mm och 5 mm för dig med töjda piercingar.


Här hittar du tjocka och större ringar till töjda piercingar>>


Släta segment clickers passar oftast bra till följande piercingar

Här hittar du topplistan på våra mest populära släta segment clickers i olika färger

 

1. Guldring till piercing - Slät ring - Segment clicker

2. Silvrig slät segment ring - Clicker - Piercingsmycke

3. 18k Äkta guld - Guldring till piercing - Slät clicker ring

4. Slät ring - Segment Clicker - Roséguld

5. Segment clicker ring - Svart kirurgiskt stål - Slät ring till piercing

 

Tunna seamless ringar – Ett mycket prisvärt val av ring till din piercing

Släta seamless-ringar, eller oändliga ringar som dom ibland kallas, är ett otroligt populärt alternativ till våra segment clicker som vi beskrivit ovan. Den mest tilltalande fördelarna med dessa ringar är först och främst det billiga priset. För det andra så tillverkas seamless-ringar i ännu tunnare varianter än andra ringar. Perfekt för dig som letar efter en supersmal ring till din näspiercing eller annan piercing.

Så använder du en seamless-ring

Denna variant av ringar har inte någon klickfunktion utan har ett litet mellanrum där ringen stängs. Seamless-ringar öppnas genom att du försiktigt vrider ringen i sidled som du kan se på bilden. Öppna upp ringen så lite som möjligt och sätt sedan i den i din piercing. När piercingsmycket sitter i så vrider du försiktigt tillbaka ringen så den är stängd.


Olika material och färger på släta seamless-ringar

Våra seamless-ringar tillverkas i alla de mest populära materialen som kirurgiskt stål, 18 karat äkta guld men också äkta silver. Anledningen till att seamless-ringar finns i äkta silver, men inte segment clickers är p.g.a. att silver är för mjukt för att behålla formen så att ett gångjärnen skulle fungera. Som seamless-ringar fungerar dock silver mycket bra som material. En nackdel med silver är att det oxiderar med tiden. Då blir ytan lite mörkare. Detta är en naturlig reaktion hos silver och kan enkelt putsas bort med en silverputsduk om så önskas. Kirurgiskt stål missfärgas däremot inte med tiden utan håller i stort sett för alltid. Här nedanför kan du se vilka material du hittar ibland våra seamless-ringar till piercingar eller hål i öronen. 

 • Kirurgiskt stål
 • 24k guldpläterat kirurgiskt stål
 • 24k roséguldpläterat kirurgiskt stål
 • Svart pvd-pläterat kirurgiskt stål
 • 18 karat äkta guld
 • Äkta silver

Innerdiameter och tjocklek på smala seamless ringar

Seamless ringar är det perfekt piercingsmycket för dig som vill ha en riktigt smal ring till tex din helix, septum eller näsvinge. Du hittar tjocklekarna 0.6 mm, 0.8 mm och 1.0 mm här hos oss på Ornament. De innerdiameters som går att köpa i varje storlek sträcker sig från 6 mm upp till 10 mm.

Släta smala seamless-ringar passar oftast bra till följande piercingar

 Här hittar du topplistan på våra mest populära smala seamless-ringar i olika färger

 

1. Tunn guldring - Seamless ring 24k pvd - Ring till piercing

2. Tunn silverring - Seamless ring i kirurgiskt stål till piercing

3. 0.6 mm - Tunn seamless ring - Piercingsmycke i äkta silver

4. 18k Äkta guld - Tunn guldring - Seamless ring till piercing

5. Tunn seamless ring - Roséguld - Ring till piercing

6. Tunn seamless ring - Piercingsmycke - Svart stål


Segment ring – Föregångaren till segment clickers

Innan segment clickers med gångjärn fanns så var det vanliga segment-ringar du fick ta till om du ville ha en slät ring. Dessa ringar är betydligt mycket mer besvärliga att använda än clickers. En vanlig segment-ring öppnas genom att en liten del av ringen plockas loss. Sedan sätter du in ringen i din piercing. När du ska stänga ringen igen så behöver den lösa delen passas in på rätt plats igen. Oftast så behöver du specialverktyg för detta, alternativt besöka din lokala piercingstudio för att få hjälp. Den enda fördelen med dessa ringar är egentligen bara det billiga priset.

Vill du spana vidare på vårt gigantiska utbud av andra ringar till din piercing så klickar du här>>

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.