Retur och reklamation

Du som är privatperson har 45 dagars ångerrätt/bytesrätt när du handlar online hos oss. Det innebär att du kan skicka tillbaka oanvända, oskadade varor med obruten förpackning/försegling/teknisk plombering inom 45 dagar från att du mottagit ditt paket från oss.

Om varan är trasig när du öppnar paketet eller om det blir fel på varan har du, som är privatperson, reklamationsrätt i totalt 3 år från du mottog paketet. Reklamation måste dock göras inom skälig tid och senast 2 månader efter att du upptäckte felet. Om det finns garanti som är längre än 3 år kan du reklamera inom garantiperioden.

Företag bör undersöka varan i samband med mottagandet och reklamera eventuella fel inom skälig tid. Fel som uppstår därefter kan reklameras inom garantiperioden. I annat fall hänvisar vi till respektive tillverkare eller serviceställe.

Privatperson, som utnyttjar sin ångerrätt, betalar själv fraktkostnaden för den returnerade varan. 

Instruktioner:

  • Denna instruktion gäller alla typer av returbegäran. Det är viktigt att du fyller i samtliga fält i returblanketten. Beskriv ditt ärende så utförligt du kan för att snabba på processen. Exempelvis vilken storlek du vill byta till.
  • Tänk på att alltid skicka den plomberade produkten i skyddande ytteremballage för att inte skada originalförpackningen eller varan. Vi rekommenderar kartongen du fick din order i.
    Förpacka varan väl för att undvika skador. Det är du som är ansvarig för varan fram tills dess den når oss.
  • Skicka med en lapp med ditt ordernummer samt information om vad du önskar göra.
  • Endast plomberade varor återbetalas.


  • Paketet skickas sedan till: Ornament SPN AB, Mariestadsv. 98, 541 39 Skövde


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.