Ornament

Guide – Bli av med piercing bumps, blåsor och knölar med hjälp av en mjuk silikondisk

Piercingar är ett fantastiskt sätt att uttrycka din personlighet och stil, men ibland kan de ge upphov till irriterande och envisa problem som bulor, knölar och keloider. Dessa obehagliga små utväxter kan inte bara vara estetiskt störande, utan även smärtsamma och svåra att bli av med. Lyckligtvis finns det en enkel och effektiv lösning: silikondiskar.

Silikondiskar för att hjälpa mot bulor, bumps, keloider och blåsor runt piercingar

Dessa irriterande bumps är inte ett helt ovanligt problem. Men det är viktigt att du tar tag i situationen och försöker lösa den. Om du går för lång tid med en sådan blåsa kan det resultera i att din piercing läker snett med tiden. Piercing bumps kan uppstå av en mängd olika orsaker. Olämplig placering av piercing, för litet eller för stort smycke, eller felaktig eftervård kan vara några av anledningarna.

Silikondiskar är små, smidiga plattor som du enkelt kan applicera på din piercingstav för att hjälpa till att reducera och eliminera bulor, knölar, keloider och blåsor som kan uppstå runt piercingar. Dessa diskreta och genomskinliga diskarna är tillverkade av mjukt nickelfritt och allergivänligt material, vilket gör dem säkra och bekväma att använda.


Storleksalternativ och passform

Silikondiskarna finns i två storlekar: 5 mm och 7 mm i diameter. Du kan välja den storlek som passar bäst för din specifika piercing. De är designade för att passa stavar med tjocklek 0.8 mm, 1 mm, 1.2 mm och 1.6 mm, vilket gör dem mångsidiga och kompatibla med de flesta piercingar.

Så här använder du en silikondisk

Att använda en silikondisk är enkelt och kräver bara några steg:

1. Tvätta din piercing och ditt piercingsmycke. Passande eftervårdsprodukter hittar du här >>

2. Förbered din piercingstav: Se till att du använder en stav i din piercing, som en labret eller barbell, och att det finns minst 1 mm över så att silikondisken får plats.

3. Sätt på silikondisken: Skruva av toppen eller kulan på framsidan av din stav. Trä på disken på staven så att den ligger mot knölen vid din piercing. Skruva sedan tillbaka toppen eller kulan ordentligt. Om du tycker det är besvärligt att skruva av och på piercingsmycken så rekommenderar vi en bra piercingtång eller peang. Du hittar sådana här >>

4. Använd regelbundet: För att uppnå bästa resultat, använd silikondisken minst två veckor. Behövs mer tid, fortsätt använda disken tills du ser ett positivt resultat.

5. Daglig vård: Under behandlingen, tvätta din piercing dagligen. Använd gärna en piercing-spray för bästa hygien och läkning. Var också noga med att inte hålla på och pilla på din piercing under själva behandlingen.

6. Ytterligare råd: Om din piercing blir mer irriterad eller om du behöver ytterligare rådgivning, rekommenderas ett återbesök hos närmaste piercingstudio.Blåsor på framsida och baksida av din piercing?

Om din piercing har en blåsa på både fram- och baksidan, kan du använda en silikondisk på varje sida för en effektivare behandling.


Fördelar med silikondiskar

1. Effektiv behandling: Silikondiskarna sätter ett konstant tryck mot bulan, vilket med tiden kan hjälpa till att minska och eliminera den.

2. Enkel användning: De är lätta att sätta på och kan användas med de flesta piercingstavar.

3. Diskreta och bekväma: Genomskinliga till vitaktiga färg gör dem diskreta, och deras allergivänliga material säkerställer bekvämlighet även vid långvarig användning.

4. Prisvärd Lösning: Ett billigt sätt att behandla och förebygga irriterande piercingrelaterade problem.

Genom att använda silikondiskar kan du enkelt och effektivt behandla och förebygga bulor och knölar runt dina piercingar, och därmed njuta av dina smycken utan obehag och irritation.

 

Rådgör med din piercingstudio

I denna text går vi igenom fördelarna med silikondiskar för att behandla piercing bumps och blåsor. Det är dock viktigt att poängtera att vi rekommenderar dig alltid att besöka och konsultera med din piercingstudio när du får problem med din piercing. Det kan vara bra att en professionell piercare får kika på din piercing och försöka lista ut vad orsaken är till att blåsan eller knölen uppkommit från första början. Vissa problem kan kräva andra behandlingar, men många gånger är dessa silikondiskar ett prisvärt och effektivt hjälpmedel.

Ta hand om din piercing och säg hejdå till irriterande knölar med hjälp av silikondiskar!

Vill du läsa ytterligare skötselråd så hittar du dem här >>


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.