Butiken

Ear Huggies - Huggie-Örhängen alla pratar om!

Huggieörhängen är just nu en av de hetaste trenderna i smyckesvärlden. Men vad är egentligen ear huggies för något? Hur används de och varför har dessa örhängen blivit så populära? Här får du veta allt du behöver veta gällande huggies och hur du skapar den snyggaste stilen för dina öron just nu!


Vad är Ear Huggies – Trenden med huggie-örhängen

Ear huggies, huggie hoops eller helt enkelt huggie-örhängen är en typ av ringar till öronen som är tänkta att sitta på örat så att de kramar om snibben. Från början var det så att regelrätta huggies skulle sitta tight och nära kring öronsnibben. Huggies kännetecknades genom att de var enkla att öppna och stänga genom en klickfunktion där örhänget enkelt öppnas och stängs med hjälp av ett gångjärn och sprint som klickas ihop. 

Här hittar du alla våra snygga Huggies

Hur använder jag Huggies?

Idag behöver inte längre dessa guldringar eller silverringar vara lika tighta utan de kommer i flera olika storlekar. Enkelt förklarat skulle vi kunna säga att huggie-örhängen är örhängen med en klickfunktion som är enklare att använda än den mer traditionella typen av creoler där du var tvungen att trä en sprint ner i ett litet hål på ringen för att stänga dina örhängen. 

Att ear huggies är så enkla att öppna och stänga har gjort dem enormt populära. Att de öppnas och stängs på detta vis gör faktiskt också denna variant av guldörhängen och silverörhängen betydligt mycket mer hållbara i längden eftersom de inte behöver böjas eller vridas varje gång de ska användas. Mer örhängen för pengarna med andra ord;-)

 

Öppna ringar- En annan variant av huggieringar

Som du nu förstår så har ear huggies eller helt enkelt huggies blivit ett samlingsnamn för en viss typ av ringar till öronen. En variant av ringar som också trillat in i den här kategorien är en typ av huggieringar som är öppna. Dessa tunna, smala ringar är otroligt lätta att använda eftersom du helt enkelt trär dem igenom dina hål i öronen och voila, där satt dom på plats! Denna typ av små ringar har oftast en kula, kristall eller annan dekorativ form på ena änden av ringen som utgör själva framsidan på örhängena.


Vilka material finns att välja mellan?

De vanligaste materialen som används i huggie-örhängen är äkta silver, äkta guld, roséguld och kirurgiskt stål.

Detta är material som oftast är nickelfria eller i alla fall nickelsäkra och passar oftast bra för personer med nickelallergi eller som är känsliga för metaller. Dessa material används dels för att de är snygga och vackra att se på, men också för att de är hållbara och kan formas till attraktiva smycken. Självklart tillverkas ear huggies i andra material också, och du kan garanterat hitta billiga alternativ i material som vi benämner som tvivelaktiga för att säkert kunna användas i kroppen. Ett tips är att lägga en liten slant extra på dina smycken. Du får då smycken som är säkra att användas, håller längre och inte blir missfärgade efter en dusch. Lägger du en liten summa mer på dina örhängen så får du uppleva en till fördel. Du får snyggare örhängen!:-)

Huggie hoops finns i oändligt många olika modeller, färger, storlekar och designer. Det finns lyxiga och exklusiva alternativ av guldörhängen med diamanter, det finns prisvärda guldpläterade alternativ med skinande kristaller. Vackra silverringar och guldringar som pryds av hängsmycken i all världens olika motiv och mönster. Du kanske letar efter en tunn liten slät ring eller så söker du en bredare större ring med noggrant utsnidade detaljer, spännande berlocker och stora kristaller? Det finns ear huggies för alla stilar!


 

Kan jag använda huggie-örhängen i piercingar?

Ja och nej! Vissa typer av ear huggies går att använda i piercingar. Det beror helt på vilken piercing vi talar om, och det beror också på modellen på ditt örhänge. Huggies är egentligen gjorda för att använda som vanliga örhängen längs med hela snibben upp till high lobe. Det går självklart att använda enklare modeller av huggies i tex. En helixpiercing, tragus eller kanske en näspiercing. Du får helt enkelt testa dig fram.

Curated ear - Skapa en snygg stil med huggies

Det har säkert inte undgått dig att det blivit otroligt populärt att smycka öronen ordentligt. Huggie-örhängen har definitivt bidragit till denna trend. Att kombinera flera olika ringar med olika motiv och mönster skapar en unik och exklusiv stil. Det gör dina öron spännande att titta på och du kan skapa en helt unik stil för just dig. Den hetaste trenden och vad som är omåttligt populärt just nu är att varva, ringar och hoops i öronen med små dainty studsörhängen och ear cuffs. Klämmer du in en eller två piercingar i den övre delen av ditt öra också så har du verkligen satt pricken över i:et. Är du sugen på att få mer inspiration så kan du spana in oss på Instagram @Ornament.se eller kika hashtaggen #curatedear. Varning! Detta kan öka shoppingsuget!


Spana in resten av våra trendiga örhängen härJavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.