Butiken

De 5 mest populära piercingarna 2020

Vilka är de mest populära piercingarna? Vart sitter dom och vilka smycken kan du använda till dem? Finns det piercingar som fyller andra funktioner än enbart utsmyckning? Här får du svaret på vilka 2020-års hetaste piercingar är. Hur många av dem har du?

Piercing - Mer populärt än någonsin

2020 Har varit ett fantastiskt år i piercingarnas värld. Det kan knappast ha undgått dig att se det massiva intresse som finns idag för piercingar, kroppssmycken och örhängen. Att kombinera många olika smycken har varit 2020-års signum. Ju mer desto bättre, och trenden verkar inte direkt avta. Tvärtom! I takt med att piercingar, och tatueringar också för den delen, blivit vardagsmat för oss runtomkring planeten, så vågar fler och fler testa på att skaffa sig en ny snygg öronpiercing, en skinande lite kristall i näsan, eller varför inte ett spännande kroppssmycke någon annanstans. Vilka piercingar som är populära skiftar såklart med trender. Här nedan följer en lista över de absolut mest populära piercingarna vi utfört i Malmö från 5e till 1a plats. Hur många av dem har du?


5. Daith

Daith eller migränpiercingen som den av många kallas, har lyckats peta ner septumpiercingen från topp 5-listan. Denna piercing är en otroligt vacker öronpiercing som är placerad centralt precis vid hörselgången. Vi kan se två tydliga anledningar till att daith blivit en av de mest populära piercingar som utförs idag. Anledning #1: Det är en förbaskat snygg piercing som likt en magnet bokstavligt talat drar uppmärksamhet till sig. Det finns enormt många snygga piercingsmycken att välja mellan till denna vackra broskpiercing. Eftersom septumsmycken ofta är lämpade att använda även till en daith, och septum är en av de piercingar som det finns störst urval av smycken att välja mellan så kan du säkert föreställa dig hur mycket snyggt det finns där ute. Bara hos oss hittar du över 550 modeller och vi alla gillar att kunna förnya oss, och gärna ofta, so you get the point!

Anledning #2 till att daith blivit en så populär piercing är faktiskt riktigt, riktigt spännande. Det är nämligen så att hälften av våra besökare väljer att göra en daith i förhoppning om att reducera migrän eller huvudvärk. Har du inte hört talas om detta så förstår jag att din reaktion förmodligen är något i stil med ”Ööh, ok!?”.

Under de senaste åren har det världen över ryktats om att denna piercing, rätt placerad, kan bota migrän. Det finns idag inga idag studier som kan visa garantier på detta och om det fungerar, eller inte lämnar vi till en senare diskussion. MEN!  Vad vi däremot kan förmedla är våra besökares egna berättelser kring effekter de märkt av efter att ha gjort sin daith. Hur fantastiskt det än låter så är det faktiskt så att en riktigt stor andel av våra fina besökare som valt att testa på denna piercing just av denna anledning faktiskt märker av positiva resultat. Värt att testa? Som en mycket vis kvinna sa en gång: ”Fungerar det så är jag jätteglad, fungerar det inte så har jag en skitsnygg piercing!” 

                                                                                                            

Instagram: @Nilssonjuliaa

4. Flatpiercing

Flat, som i platt på svenska, är en nykomling som snabbt blivit vrålpoppis bland trendföljande smyckesälskare. Flat- eller Scapha som den också kallas ibland är en piercing som sitter mitt på den platta ytan centrerat i överdelen av örat. Detta är en piercing som erbjuder stor valmöjlighet av smycken, och ger en exklusiv och spännande känsla till ditt öra. De piercingsmycken som fungerar till en flatpiercing kallas för toppar. Vill du ha en liten platt kristall? En större stjärna eller kanske en blixt? Guld, silver, svart eller rosé? Det finns så många olika alternativ att du kommer få svårt att välja. Av någon underlig anledning så är detta en piercing som många väljer att göra som sin ”sista, sen är jag klar-piercing”. Lite som pricken över i:et kanske. Vi vet ju alla dock att du blir aldrig riktigt ”klar”.


3. Näspiercing

Still going strong! En piercing i näsvingen har alltid varit populärt. En liten glittrande kristall eller en pytteliten skinande slät kula har varit standardsmycket i alla tider känns det som. För några år sedan så slog trenden med tunna näsringar ner som ett blixtnedslag. Att använda en ring som nässmycke var riktigt populärt på 80- och 90-talet då piercingar var lite mer av en alternativ utsmyckning. Som ni alla vet är piercingar något för alla idag och den udda stämpeln är så gott som utsuddad. Det har också varit svårt att missa att 90-talet kommit igen. Både musik, kläder och smycken lyser igenom starkt med detta. Till skillnad från 80/90-talets näsringar som av många sågs som en don´t give a shit-accessoar så är näsringar idag en prydligt och elegant litet smycke som passar precis lika bra när du vill känna dig lite mer uppkläd och stilig som när du vill visa din edge med lite attityd. Näsringen ska gärna vara liten och sitta tight och vara så tunn som möjligt. Vi ser dock tendenser till att lite större ringar börjar bli mer och mer populärt men det återstår att se hur det blir med den saken.

                                                                                                                   

 2. Helix

Helixpiercingen är, förblir och har alltid varit en stor favorit. Det ändlösa utbudet av ringar, toppar och andra piercingsmycken som går att smycka en helix med bara ökar. Idag ska det gärna vara flera hål i överörat. Ett hål är snyggt såklart, men flera är supersnyggt. Då kan du kombinera olika ringar och toppar för att skapa en riktigt snygg stil.

 Detta är en piercing som de flesta inte är så rädda för att göra. Ni har rätt, den gör faktiskt inte så ont, och detta kan vara en av orsakerna till att helixpiercingen är så populär. Den är en språngbräda mellan vanliga hål i öronen och alla de där snygga piercingarna som du i hemlighet planerar att göra senare.


 1. Örsnibb, vanliga hål i öronen och high lobe

Hål i örsnibben tar utan tvekan hem förstapriset i år. Kärt barn har många namn och eftersom vi räknar hela den mjuka delen upp till där brosket startar så får highlobe såklart ingå i snibben. Idag är det inte bara ett hål som gäller utan 3,4,6,8 stycken. Ju fler desto bättre verkar det som. En av de mest spännande och tydliga trender som explosionsartat ökat den senaste tiden är att använda många örhängen på samma gång. Fyll örat med små dainty studs och stiftörhängen eller kombinera creoler-ringar och huggies om vartannat. Den oskrivna regeln är att det inte finns några regler. Testa olika storlekar om vartannat och blanda stilar, allt är ok i snibbarna. Inte bara ok utan på något magiskt sätt så blir det automatiskt snyggt när du vågar tänja på gränserna. Som en av våra kära besökare sa: ”Jag älskar den här stilen, jag sticker handen i smyckeskrinet och så använder jag det jag får upp i handen. Det blir alltid supersnyggt!”.JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.